Tips bij het kiezen van een vpn service

1

De redenen om een vpn service te gaan gebruiken zijn uiteenlopend. Veel mensen kiezen het gebruik van een vpn verbinding wegens privacy redenen, ze zijn er van overtuigd dat het niemand wat aangaat waar zij mee bezig zijn of het kan zelfs gevaarlijk zijn voor hun om blootgesteld te worden, denk bijvoorbeeld aan journalisten die onder een censuur leven.

Een andere veel gehoorde reden is dat mensen graag de veiligheid van hun data willen verhogen, op een openbaar wifi netwerk is het relatief eenvoudig voor mensen om mee te luisteren/kijken naar welke data jij verzend en ontvang over dat openbare wifi netwerk. Een vpn verbinding die versleuteld is, biedt hierbij een veilige oplossing.

Hieronder vind je de belangrijkste tips die je kunt gebruiken bij het kiezen van vpn service. De verschillende providers hebben namelijk verschillende eigenschappen en afhankelijk van jouw eisen zul je daar je keuze door moeten laten betalen. Deze tips zijn samengesteld met de hulp van vpndiensten.nl.

De versleuteling

Een vpn verbinding kan op verschillende manieren versleuteld worden, er kunnen verschillende protocollen met verschillen encryptiemethodes worden gebruikt. De provider bepaald in principe welke methodes ondersteund worden en dit kan erg verschillen per aanbieder.

Wanneer goede beveiliging essentieel is voor jou dan dien je goed te letten op de protocollen die gebruikt kunnen worden. Zo is het PPTP protocol breed ondersteund maar is dit relatief eenvoudig te kraken. Het OpenVPN daarentegen is wel weer erg veilig te noemen en raden wij dan ook aan om te gebruiken als je een vpn verbinding wilt gebruiken die moeilijk af te luisteren is.

De privacy policy

Ondanks het feit dat je een vpn verbinding gebruikt betekent het niet direct dat jouw data de gehele weg versleuteld is. In principe is alleen de verbinding vanaf jouw computer tot aan de vpn server versleuteld.

Het bedrijf die deze server beheert zou in theorie gemakkelijk kunnen meeluisteren met het hetgeen jij precies doet op het internet. Gelukkig beloven de meeste bedrijven dat ze geen log bijhouden en dat ze niet meewerken aan eventuele verzoeken van overheidsinstanties om te achterhalen wie wat heeft gezegd of heeft geplaatst op het internet.

Dit is wel iets waar je goed op dient te letten. Ook wanneer je bijvoorbeeld graag torrents wilt downloaden is het belangrijk om te weten dat de provider niet meewerkt aan verzoeken van overheden om persoonlijke gegevens van jouw te delen, in Amerika is dat bijvoorbeeld erg moeilijk voor bedrijven. In dat geval kan het wellicht slim zijn om een provider die een ander land gevestigd is te kiezen, bijvoorbeeld Panama of Roemenië.

De snelheid van de servers

Wanneer je gewend bent aan heel snel internet, zoals dat in Nederland eigenlijk het geval is, is het erg vervelend dat het internet opeens een stuk trager gaat wanneer je een vpn verbinding gaat gebruiken.

Op zich is het niet vreemd dat het internet trager gaat wanneer je een extra verbinding moet leggen maar bij een vpn server kan dit echt heel erg schelen. Kies daarom voor een vpn provider die een netwerk van erg snelle servers heeft. Er zijn op internet voldoende snelheidstests te vinden van verschillende aanbieders, vaak heb je ook de kans om tijdens een trial periode zelf te testen of de snelheid voldoende voor jouw is.

Servers in de juiste landen

Wanneer je geo blokkades wilt omzeilen zul je moeten zorgen dat de vpn service vpn servers in de landen heeft staan waar je geo geblokkeerde content van wilt kijken. Dit is bijvoorbeeld het geval als je naar BBC iPlayer wilt kijken terwijl je zelf niet in het Verenigd Koninkrijk bent of wanneer je afleveren op RTL XL wilt kijken terwijl je zelf niet in Nederland bent.

De verschillende providers hebben gelukkig allemaal op de website helder in welke landen zij servers hebben staan zodat je direct duidelijk hebt. Maar het is uiteraard wel iets om goed op te letten.

Ook wanneer je wilt dat je de maximale snelheid beschikbaar hebt dan is het belangrijk dat je een dienst uitzoekt die ook servers in het land heeft staan vanwaar jij meestal werkt.

De prijs

Niemand wilt natuurlijk teveel betalen voor een service. Het is daarom fijn om te weten dat er veel verschillende vpn aanbieders zijn, dit grote aanbod zorgt voor een betaalbare prijs. Wel adviseren we je om eerst naar de eigenschappen te kijken en als laatst naar de prijs te kijken in je keuze.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

1 reactie

  1. Duidelijk artikel! Dus als ik in het buitenland graag naar NL zenders wil kijken dan ben ik sowieso veilig met Goose als VPN service (https://goosevpn.com/nl), aangezien dat een NL bedrijf is zag ik op vpndiensten.nl. Weet je of er nog VPN diensten zijn die Netflix (nog) niet weet te blokkeren?

Leave A Reply