Tips bij het kiezen van verlichting

0

De uitstraling van je meubelen, het effect van je gebruikte kleurenspel valt of staat met het licht. Enerzijds heb je overdag het binnenvallende zonlicht en anderzijds de sfeer die je ’s avonds zelf creëert met kunstlicht. Elk vertrek heeft zo zijn eigen lichtbehoefte. Hieronder per vertrek enkele tips die je in het achterhoofd kan houden bij de aankoop van woonhuisverlichting.

Verlichting bij entree

In de entree werk je het best met indirecte verlichting. Het gedempte licht heeft een uitnodigende uitwerking op je bezoek en geeft het gevoel van een warm welkom. Door zacht licht te gebruiken houd je ook de aandacht op elkaars gezicht gevestigd waardoor hinderlijke elementen, zoals de deur van een meterkast of toilet, buiten het blikveld blijven.

Verlichting badkamer

Voor in een badkamer wil je A, een goede lamp waar je je bij op kunt maken en B, verlichting die je lichaamscontouren verzacht. LED verlichting is ideaal voor de badkamer. LED lampjes hebben een hoge lichtopbrengst en zijn door hun kleine formaat heel gemakkelijk onopvallend weg te werken.

badkamer verlichting

Verlichting keuken

Wanneer we in een keuken komen hebben we graag goed werklicht op het aanrecht en het kooktoestel. Ook hier komt LED licht prima tot zijn recht. In een kleine keuken kan je volstaan met een enkele lamp aan het plafond. Heb je de luxe van een leefkeuken geven meerdere wandlampen of een designarmatuur boven de tafel de keuken meteen een heel andere aanblik.

Verlichting slaapkamer

Afhankelijk van of je wel eens een boek in bed leest of ’s nachts bij het opstaan een lampje nodig hebt, om je weg te vinden naar het toilet, is de slaapkamerverlichting voor iedereen verschillend. Hier geldt eigenlijk maar een regel: vermijd het gebruik van licht dat direct in je ogen schijnt.

verlichting slaapkamer

Woonkamer verlichting

Een woonkamer vraagt om zowel werklicht als sfeerverlichting. Door de hoeken van de kamer uit te lichten maak je de kamer optisch groter. Op het moment dat je objecten in het licht zet, met bijvoorbeeld LED verlichting, creëer je juist een compacter gezichtsveld. Het mooiste is ook dat je de eettafel apart verlicht. Daarmee hou je de aandacht op tafel.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply