Tips voor het kopen van vogelvoer

0

De herfst is begonnen en dat betekent dat de temperatuur in Nederland langzaam naar beneden zakt. Blaadjes en bessen vallen van de bomen en vogels zullen minder te eten hebben. Het is goed om de diertjes te helpen en bijvoorbeeld een vogelkrans in de tuin op te hangen. Waar moet je op letten bij de aankoop van vogelvoer, vetbollen of een krans voor vogels?

Bij een tuincentrum of een dierenwinkel kun je veel verschillende soorten voer in bruine papieren zakken bestellen. Er zitten echter ook verschillen in waar je op moet letten als je voer koopt. Zo heb je zaadvoer waarbij de schillen niet meer om de zaden heen zitten. Daarnaast heb je zaad waarbij de schillen niet zijn verwijderd.

Waarom voor zaadvoer zonder schil gaan?

De eerste soort geeft minder afval omdat de vogels daar geen velletjes meer vanaf pulken. Ook is de voedingswaarde qua gewicht hoger aangezien het allemaal opgegeten kan worden. Je kunt het beste kiezen voor een algemene mix waar vogels zoals vinken, duiven, merels, mussen en groenlingen van kunnen eten.

Je hebt ook speciaal voer waar bijvoorbeeld insectenlarven en stukjes fruit in zijn verwerkt. Dit is echter niet voor alle vogels geschikt en de prijs is vaak ook iets hoger. Als je er niet uitkomt, kun je altijd nog de medewerker van de dierenspeciaalzaak om hulp vragen. Je mag er vanuit gaan dat zij jou een goed advies kunnen geven.

Bewaarduur van vogelvoer?

Vogelvoer blijft lang genoeg houdbaar en je hoeft je hier geen zorgen over te maken. Voordat de houdbaarheid is verstreken, hebben de vogels het voer al opgepeuzeld. In de winter zie je dat er weinig voedsel beschikbaar is en de zaden zijn daarom al snel verdwenen. Indien je geen krans koopt, kun je een voederplankje in de tuin installeren.

Hier kun je makkelijk vogelvoer op klaar leggen. Binnen drie maanden zal het vogelvoer wel op zijn, maar als je het op een koele en droge plek bewaard, blijft het nog langer goed. Leg het bijvoorbeeld in de garage of tuinhuisje. Het liefst in een bakje anders zullen de muizen er ook van meegenieten.

Share.

About Author

Leave A Reply