Het plaatsen van sanitair

0

Het plaatsen van sanitair is voor een ervaren loodgieter een koud kunstje. Maar voor iemand met weinig kluservaring, kan dit leiden tot behoorlijk wat hoofdpijn. Daarom is het in sommige gevallen verstandiger een loodgieter in de arm te nemen. Hij plaatst bijvoorbeeld het bedieningspaneel en meet voor hij begint de aansluitingspunten op. Op deze maten zaagt hij later de aan- en afvoerpijpen af.

Aansluitingen

In sommige gevallen is het noodzakelijk alvorens aan de slag te gaan eerst de bestaande aansluitingen te verlengen. Als dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat op die plek een kastje gemonteerd moet worden, moeten de leidingen omgelegd worden. Laat dit altijd door een ervaren loodgieter doen. Deze weet precies hoe de klus te klaren.

Meten is weten

Als de aansluitingen op de juiste manier bevestigd zijn, kan het meten beginnen. Professionele loodgieters meten eerst de aansluitingspunten op. Op die manier kan voorkomen worden dat aan- en afvoerpijpen niet juist op de afvoer, en dus het riool sluiten. Daardoor kunnen er vervelende problemen ontstaan, zoals lekkage. Lekkage leidt tot onnodig waterverlies, maar ook tot schade aan de woning. Daarom is het belangrijk dat deze pijpen goed aansluiten op de afvoer.

Het watercloset

In veel badkamers is sierlijke betegeling te vinden. Wie zonder beschermingsmat een watercloset plaatst, loopt de kans de betegeling daarbij te beschadigen. Dat is zonde, dus zet een loodgieter er een beschermingsmat tussen. De draaideuren worden dan eerst op de juiste lengte ingekort.
Vervolgens moet de loodgieter de beschermingsmat opsnijden en de aansluitnaden afkitten met sanitair kit. Dit gaat blij klussers vaak fout: zij kitten te veel of juist te weinig, waardoor er lekkage kan ontstaan.
Daarna plaatst de loodgieter de bedieningsplaat, zodat de wc ook daadwerkelijk functioneel is.

Een loodgieter inschakelen

Het aansluiten van een watercloset, kraan of waskom kan behoorlijk ingewikkeld zijn. De kans op lekkage is, zoals hierboven beschreven, groot. Bovendien moet het kitten op een zorgvuldige manier gebeuren, om zo de mooiste afwerking te krijgen. Een loodgieter inschakelen kan dus behoorlijk lonen. Op deze website is het mogelijk een loodgieter in te schakelen, en zo een professionele badkamer te laten plaatsen.

Share.

About Author

Leave A Reply