Tips voor het repareren van een kapot iPhonescherm

0

Je kent het wel: je stoot je iPhone even ergens tegenaan of hij glipt uit je handen: barst in het scherm. Veel mensen laten het zo als de telefoon nog werkt of ze kopen een nieuwe. Onnodig en zonde van het geld: voor een paar tientjes koop je via internet een nieuw scherm, homeknop en het benodigde gereedschap. Iphonekliniek.nl geeft enkele tips voor het zelf repareren van je iPhone. Mocht je er niet uitkomen dan kun je uiteraard je telefoon ook wegbrengen bij iPhonekliniek.nl

Hoe pak je dit aan?

Om te beginnen schakel je je iPhone helemaal uit. Draai vervolgens de twee kleine schroefjes aan de onderkant van het toestel met een passende schroevendraaier eruit. Ga bijvoorbeeld bij een kruiskopschroef niet te werk met een gewone schroevendraaier die lijkt te passen want de kans dat je de schroefkop beschadigt is groot. Je vindt deze schroefjes naast in ingang van de opladerpoort. Trek met een zuignapje, dat vaak in het reparatiepakket zit bijgeleverd, het schermpje voorzichtig omhoog. Is zo’n zuignapje niet voorhanden, neem dan sterk klevend plakband als alternatief. Houd daarbij de behuizing van je telefoon stevig vast. Denk eraan dat je het scherm niet te bruusk eraf trekt want er zitten kabeltjes aan bevestigd en die kunnen erg makkelijk breken. Maak deze kabels los door het metalen plaatje los te schroeven waar die kabels onder zitten. Het zijn drie schroefjes. Het afdekplaatje moet gemakkelijk te verwijderen zijn; gebruik eventueel een kunststof staafje dat normaal gesproken ook in het reparatiepakket zit.

Het kapotte scherm verwijderen

Die kabels zitten aan de andere kant vast aan de behuizing van je iPhone. Je kunt ze voorzichtig losmaken met het plastic staafje. Begin aan de rechterkant en als je alle kabeltjes los hebt gekregen, is het scherm helemaal los van je toestel. Vervang het kapotte scherm door het nieuwe en maak de kabels weer vast in de omgekeerde volgorde. Voordat je het scherm weer vast drukt, is het slim om je telefoon even aan te zetten om te controleren of alles het weer doet. Je zal niet de eerste zijn die bijvoorbeeld zijn nieuwe scherm per ongeluk ondersteboven in de behuizing heeft aangebracht. De homeknop doet het natuurlijk nog niet. Heb je beeld en functioneert alles, druk dan pas het scherm vast en monteer de schroefjes weer. Draai ze normaal vast zonder teveel kracht te zetten. Het is allemaal nogal teer en klein spul.

Vrij simpel

Al met al is dit toch niet erg ingewikkeld. Het is in ieder geval veel goedkoper dan een reparatie door een professional of de aanschaf van een nieuw toestel. En als de klus eenmaal is geklaard, resteert er een voldaan gevoel. Dat heb je toch mooi zelf gefikst! En je iPhone oogt bovendien weer prima.

Tot slot nog een praktische tip: op internet vind je volop instructievideo’s voor allerhande reparaties. Ook voor de eigen iPhoneschermreparatie kun je zo’n filmpje vinden. Bekijk dat van tevoren goed en houd het er eventueel tijdens de reparatie bij. Je ziet dan precies welk metalen plaatje je moet hebben en welke kabeltjes je los moet maken.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply