Het verschil tussen een stoombad en een sauna

0

In het drukke bestaan wat we tegenwoordig leiden, is er soms niks heerlijker dan eventjes tijd voor ons zelf te hebben. Een bezoekje aan een wellness centrum is hier zeer geschikt voor. Een bezoek aan Thermen Bussloo staat gelijk aan totale rust en relaxed zijn. Op het gebied van wellness hebben wij u veel te bieden, zo beschikt ons centrum bijvoorbeeld over verschillende sauna’s en stoombaden. Bent u benieuwd naar het verschil? Leest u dan mee.

Verschil stoombaden en sauna’s

Hoewel velen denken dat stoombaden en sauna’s hetzelfde zijn, maar ze gaan hier de fout in. Er zit namelijk wel degelijk verschil in. Voordat we ingaan op de verschillen (en overeenkomsten) tussen de twee, geven we eerst een beschrijving.

Stoombad: een ruimte met een hele hoge luchtvochtigheid. Water wordt hier opgewarmd en omgezet naar stoom.

Sauna: een ruimte met een lage luchtvochtigheid, waar gebruik wordt gemaakt van stenen of hout om een droge maar hoge temperatuur te genereren.

Verschil stoombaden en sauna’s

Het verschil tussen een stoombad en een sauna zit hem zowel in het temperatuur verschil als in het verschil in luchtvochtigheid. Een sauna bijvoorbeeld heeft een temperatuur die ligt tussen de 70 en 110 graden. De temperaturen bij een stoombad liggen rond de 50 graden.
De luchtvochtigheid in een sauna ligt tussen de 10% en 20%. Een stoombad heeft een luchtvochtigheid van 100%.
Hoewel een stoombad een lagere temperatuur heeft dan een sauna, voelt dit niet zo. Door de hoge luchtvochtigheid voelt 50 graden hetzelfde als 90 graden in een sauna. Dit om het feit dat het zweet van ons lichaam niet kan verdampen.

Overeenkomsten

Toch hebben een stoombad en een sauna ook overeenkomsten. Namelijk:

  • Vorm van warmtetherapie
  • Poriën komen open waardoor we gaan zweten
  • Zweten is goed voor de mens omdat zo bepaalde stoffen afgevoerd worden
  • Beschermen tegen ziektes
  • Doordat ons lichaam tijdelijk wordt opgewarmd gaat ons hart sneller kloppen. Ons lichaam wil zichzelf weer koelen. Dit proces beschermt ons tegen ziektes.
  • Vorm van ontspanning

Reserveren

Thermen Bussloo beschikt over verschillende soorten sauna’s en stoombaden. Wilt u het verschil ook eens ervaren? Of bent u na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en geïnteresseerd in een lekker dagje sauna’s, stoombaden en andere wellness? Reserveren kunt u gemakkelijk en snel via onze website. Hier kunt u naast een ochtend, middag, avond of dagentree ook behandelingen reserveren.

Share.

About Author

Leave A Reply