Kraaienpootjes, wat is het?

0

Kraaienpootjes zijn kleine rimpeltjes naast je ogen die door verschillende oorzaken kunnen ontstaan. De een heeft er sneller last van dan de ander, maar in het feit blijft dat het bij iedereen kan ontstaan. Lachen en praten kunnen hieraan bijdragen maar ook het licht van de zon of veel roken kunnen kraaienpootjes veroorzaken. Naarmate je ouder wordt kunnen de lachrimpels, ook wel kraaienpootjes, steeds meer zichtbaar worden. Tegenwoordig is het eenvoudig te verhelpen met een kleine behandeling. Ben je op zoek naar een weer frisse uitstraling? Lees snel verder hoe dit fenomeen het beste opgelost kan worden.

Kraaienpootjes laten vervagen of verdwijnen

Als je je enorm stoort aan je lachrimpels of als je ze juist wilt voorkomen zijn kan je verschillende behandelingen laten uitvoeren. Voor een effectieve en relatief pijnloze behandeling kan er gekozen worden voor een tijdelijke spierontspanner. Deze spierontspanner zorgt ervoor dat de spieren rond je ogen minder gaan samentrekken, waardoor je huid eromheen ontspant. Met deze methode worden kraaienpootjes verminderd of verdwijnen zelfs. Het is ook mogelijk om fronsrimpels en voorhoofdsrimpels met deze methode te behandelen. Bij de behandeling worden kleine hoeveelheden tijdelijke spierontspanners in de spier gespoten. Het is mogelijk dat de huid ongeveer 1 of 2 uur na de behandeling rood wordt en opzwelt. Bij deze behandeling is een verdoving niet nodig. Om de eventuele zwelling en irritatie te voorkomen wordt de huid na de behandeling direct gekoeld.

Wil je er zeker van zijn dat de kraaienpootjes voor een langere tijd verdwijnen, dan is er ook een mogelijkheid om fillers in te spuiten. Fillers zorgen voor een directe opvulling van de huid waar de rimpels zich bevinden. Bij deze behandeling wordt er een soort gel, met een zeer fijne naald, in de huid gespoten. Voor de behandeling wordt de huid lichtelijk verdoofd met een verdovende crème. Vervolgens worden de fillers ingespoten waar ook het verdovingsvloeistof in zit. Door deze combinatie zal de behandeling vrijwel pijnloos zijn. Na de behandeling wordt de huid gemasseerd om een gelijkmatige verdeling van de gel te creëren. Bij het gebruik van fillers is het resultaat meestal direct zichtbaar.

De specialisten van Skin + Surgery Clinics vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Kraaienpootjes laten vervagen of verdwijnen

Lachrimpels zijn niet te voorkomen

Helaas zijn lachrimpels niet te voorkomen. Het is per persoon verschillend op welke leeftijd je ze krijgt, maar vroeg of laat zal iedereen ze krijgen. Dit heeft deels te maken met een erfelijke belasting, maar ook met de levensstijl van iemand. Wanneer een persoon zijn huid slecht verzorgd, veel in de zon is en daarbij ook nog rookt, heeft een verhoogde kans op kraaienpootjes. Om het proces te vertragen is het gebruik van oogcrème de eerste stap. Overmatige blootstelling aan zonlicht is slecht voor je huid en het dragen van geen zonnebril zorgt voor het knijpen met de ogen. Als je je blootstelt aan de zon, zorg dan dat je een goede zonnebril draagt.

Als laatste helpt het stoppen met roken, want roken versnelt namelijk het rimpel proces. Roken is slecht voor de huid en rokers hebben een grote kans op kraaienpootjes. Naast dat roken überhaupt slecht is voor je gezondheid zorgt het ook nog eens voor verslechtering van je huid.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply