Meer opslagruimte nodig? Jouw mogelijkheden op een rij!

0

Nederlanders hebben veel spullen, maar slechts weinig ruimte. Het kan dus goed zijn dat je extra opslagruimte nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je klein woont, omdat je tijdelijk naar het buitenland verhuist, of omdat de woning van een overleden familielid snel leeggeruimd moet worden. Er zijn genoeg scenario’s te bedenken. Maar wat zijn de mogelijkheden als je meer opslagruimte zoekt? In dit artikel lees je 4 verschillende opties voor het opslaan van je spullen.

1. Bezittingen opslaan in een garagebox

Zoek je een opslagruimte van 1 tot gemiddeld 40 vierkante meter, dan is een garagebox een prima optie. Verschillende bedrijven bieden schone garageboxen te huur aan – die je elke dag tussen bepaalde tijden met een toegangscode kunt binnengaan. Je kunt er ook voor kiezen een garage te kopen of te huren. Het nadeel hiervan is dat je vaak niet overdekt mag laden en lossen, én je mag niet alle spullen stallen in verband met brandveiligheid. Bovendien kan het klimaat (een te hoge luchtvochtigheid en onvoldoende luchtcirculatie) schadelijk zijn voor je meubels.

2. Opslagruimte bij verhuisbedrijven

Sommige verhuisbedrijven bieden de optie om je inboedel tijdelijk bij hen op te slaan. Meestal bieden verhuisbedrijven deze optie aan wanneer je ook je verhuizing door dat bedrijf hebt laten verzorgen. De prijs van de opslag wordt dan opgenomen in de totaalkosten van de verhuizing. Een nadeel hiervan is dat je tussendoor niet bij je spullen kunt komen, dus bedenk goed of deze optie handig is voor jou.

3. Self storage bij een inboedelopslag bedrijf

Bij self storage huur je een ruimte die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor de opslag van je meubels. De self storage box of ruimte is al te huur vanaf 1 maand en de opzegtermijn is kort. Ook is het pand vaak beveiligd met camera’s. Lees hier wanneer je het best self storage kunt huren.

4. Mobiele opslag huren

Bij mobiele opslag bezorgt het bedrijf een container bij jou thuis die je zelf laadt. Vervolgens haalt het bedrijf de container weer op en wordt de container gestapeld opgeslagen. Je kunt er ook voor kiezen de container zelf te brengen. Als je tussendoor bij de inhoud wilt, moet het bedrijf de container voor je klaarzetten.

Tip: neem een inboedelverzekering

Het bedrijf waar jij je spullen bij stalt, is niet aansprakelijk in het geval van schade aan je eigendommen. Daarom is het verstandig dat je waardevolle spullen verzekert met een inboedelverzekering. Sommige opslagbedrijven bieden dit ook aan wanneer je een opslag huurt.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om jouw spullen om te slaan. Kijk goed wat bij jouw situatie past voordat je aan de slag gaat.

Share.

About Author

Leave A Reply