Tips voor suikervrij eten

0

Iedereen consumeert iedere dag verschillende soorten van voedsel. Dit doen we meerdere keren per dag en we moeten daarbij continu opletten dat we ons lichaam geen slechte dingen geven. Sommige mensen eten wat meer gezonde spulletjes dan de ander, iedereen doet zijn best om zo lekker mogelijk te eten. Helaas vinden we in een groot aantal producten altijd tenminste één overeenkomst: geraffineerdesuiker. Een gevaarlijk goedje waarvan het grote merendeel van de suikerconsumenten de gevolgen niet kent. Wij geven tips hoe je hiermee het beste om kunt gaan.

Is geraffineerde suiker gevaarlijk?
Er valt veel te zeggen over geraffineerde suiker, maar we houden het hier kort. Wij kennen tegenwoordig suiker wat geen enkele gezonde voedingsstof meer bevat waardoor ons lichaam het onnodig moeilijkheeft met het verwerken ervan, met ernstige gevolgen van dien. Een paar simpele voorbeelden in de vorm van tips:

–          Tip: eet geen geraffineerde suiker want dit zorgt voor pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. Gevolg: hongergevoel, een suikerverslaving en een slap, futloos en moe gevoel: een gebrek aan energie.
–          Tip: wil je niet dik worden? Eet dan geen geraffineerde suiker.Dit wordt opgeslagen als vet.
–          Tip: houd je lichaam vrij van ontstekingen: suiker zorgt voor ontstekingen wat kan leiden tot acne, gewrichtsklachten, etc.
–          Tip: voorkom huidschimmels. Eet geen geraffineerde suiker want dit voedt schimmels.
–          Tip: houd je gehele lichaam gezond! De boosdoener van veel aandoeningen is suiker, geloof het of niet. Aandoeningen van ‘klein’ (migraine, eczeem, astma, oververmoeidheid, stress, slapeloosheid, darmproblemen, allergieën) tot groot (obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten).

Tip: eet natuurlijke suiker!
Gelukkig hoeven we het niet helemaal zonder suiker te doen, want er zijn genoeg gezonde vervangers.Een zoet smaakje kan nou eenmaal niet ontbreken bij sommige producten zoals ijs, toetjes, snacks en voor sommigen in de thee of koffie. Maar let wel op: alle vormen van suiker zijn slecht als je ze teveel nuttigt. Dit geldt vooral voor honing, ahornsiroop of agave siroop. De beste opties zijn kokosbloesemsuiker of ongezoete vanillepoeder(voor in snacks, toetjes, taarten, ijsjes). Deze poeders hebben van natura een zoete smaak waar het lichaam minder moeite mee heeft en die ook nog eens vol zitten met vitaminen en mineralen!

Het is natuurlijk ook niet gezond als je in alle producten suiker gaat vervangen. De meeste producten zitten helaas vol met suiker terwijl het daar helemaal niet thuis hoort. Leer suikervrij eten en je zult als snel merken dat voedsel beter en puurder smaakt. Je kunt hele leuke uitdagingen aangaan met boekjes zoals 100% suikervrij. En helemaal clean hoeft natuurlijk ook niet, af en toe cheaten kan gewoon! Zo houd je je lichaam een stuk gezonder waar je elke dag de vruchten van plukt!

Waar moet ik op letten?
Het kan dus geen kwaad om wat beter op te letten tijdens het boodschappen doen. Geloof het of niet, suiker zit bijna overal in: salades, brood, yoghurt, sauzen, pasta’s, bijna alle frisdranken en zelfs in gerookte zalm. Sommige fabrikanten denken net wat slimmer te zijn door suiker een ander naampje te geven. Bekijk de achterkant van een verpakking en laat de alarmbellen afgaan als je één van de volgende stoffen ziet staan: alle vormen waar ‘suiker’, glucose of fructose bij staat, maltodextrine, maltose, sacharose, sucrose en melasse. Dat wordt leuk boodschappen doen, succes!

Share.

About Author

Leave A Reply