Tips voor een fantastisch weekendje Nice

0

Bekijk het oude centrum

Je ziet veel Italiaanse invloed in het oude centrum tussen een heuvel en Place Garibaldo. Schattige kromme steegjes en pastelkleurige gevels. Hier voel je je echt op vakantie!

De vismarkt op de Place St-Francois is een favoriet van velen. Maar als je meer van bloemen houdt, dan kun je naar de bloemenmarkt op de Cours Saleya. De bloemenmarkt is elke dag open.

Je vindt er onder andere Palais Lascaris, een geweldig mooi gebouw met een mooie trap vol met schilderingen uit de zeventiende eeuw. In het gebouw kun je het streekmuseum bezoeken en je vindt er een hele oude apotheek.

Bij de oude haven vindt je VIP’s, enorme jachten en heerlijke terrassen. Prima vertoeven en je even rond te wentelen in Mediterrane luxe.

Huur een fiets

Als je echt veel van Nice wilt zien, dan huur je een fiets. Je ziet veel meer dan met zo’n onhandige huurauto, of veel te snelle brommer. Je geniet dan van die geweldige stad zonder iets te missen.

Kuier over de Promenade des Anglais

Deze promenade aan de zee geeft je echt het Mediterrane gevoel. Je hebt er een geweldig uitzicht op de zee en je kunt er rustig van genieten op een van de blauwe stoeltjes die er staan. Er zijn prachtige villa’s te zien en erg luxe hotels.

Het roze hotel Negresco is een van de mooiste hotels. Architect Edouard Niermans ontwierp het en het werd in 1912 gebouwd. Niemand anders dan de ontwerper van de Eiffel toren, Gustave Eiffel, bedacht het waanzinnige interieur met staal en glas.

De Promenade des Anglais heet niet voor niet zo. Het betekent de promenade van de Engelsen. De Engelse adel heeft de boulevard geschonken aan Frankrijk. De boulevard van zo’n 7 km werd in 1820 aangelegd. De adel, de prinsen, de rijken, dat waren de mensen die je er vond.

Maar ook nu is het nog de plek ’to see and to be seen’. Je vindt er van alles. Winkels, restaurants, musea en een botanische tuin.

Share.

About Author

Leave A Reply