Tips voor een goedkope dakkapel

0

De economie is aan de beterende hand, dat wil echter niet zeggen dat opeens klakkeloos met geld wordt gesmeten. Gelukkig vinden steeds meer mensen de weg naar de bouwmarkt weer en neemt het aantal kozijnen en dakkapellen dat wordt verkocht licht toe, maar de bouw bevindt zich absoluut nog niet op het niveau van voor de economische crisis. In dit artikel op tips-voor.nl worden 5 tips gegeven, hoe je een zo goedkoop mogelijke dakkapel kunt kopen.

Tip 1: neem een houten of kunststof dakkapel

Nederlandse dakkapel specialisten leveren drie soorten dakkapellen, namelijk de houten dakkapel, kunststof dakkapel en polyester dakkapel. Het prijsverschil tussen een houten en kunststof dakkapel is minimaal, doorgaans zijn houten dakkapellen iets duurder, omdat de buitenkant moet worden geschilderd en omdat een houten kozijn iets meer kost dan een kunststof kozijn. Als je op de kosten let, dan moet je in ieder geval niet kiezen voor een polyester dakkapel, ofwel een dakkapel met een kunststof constructie, want polyester dakkapellen kosten 20 procent meer dan houten en kunststof dakkapellen.

Tip 2: neem een dakkapel met platdak

Je hebt niet altijd een keuze, want sommige zolders zijn te laag voor een dakkapel met platdak, maar platdak dakkapellen zijn een stuk goedkoper dan sleepdakkapellen en nokverhogende varianten als verlegde nokdakkapellen en nokverhogingen. Een platdak dakkapel kost 30/40 procent minder dan een sleepdakkapel, 40/50 procent minder dan een verlegde nokdakkapel en maarliefst 70/80 procent minder dan een hele nokverhoging. Een sleepdakkapel is vaak alleen een optie, als de dakkapel een iets luxueuzere uitstraling moet hebben. Deze dakkapel zorgt namelijk niet voor extra ruimtewinst.

Tip 3: voorkom een omgevingsvergunning

Als je de dakkapel snel geplaatst wilt hebben, dan moet je een weg langs de gemeente vermijden. Een dakkapel is in Nederland zonder vergunning te plaatsen als deze beschikt over een platdak, niet hoger wordt gemaakt dan 1,75 meter en wordt geplaatst op de achtergevel of zijgevel als deze laatste niet grenst aan een openbare groenvoorziening of de openbare weg. Het laten verzorgen van een omgevingsvergunning kost gemiddeld 400 euro en dan moeten de legeskosten er nog bij op worden geteld, deze bedragen plusminus 200 euro. Een totale kostenpost van 600 euro.

Tip 4: neem een dakkapel zonder extra’s

Het lijkt logisch, maar een dakkapel kost minder als deze over minder extra’s beschikt. Een rolluik kost al snel 600 euro, een horretje kost per stuk 75 euro, binnenafwerking kan 1.000 euro kosten, loodvervanger in plaats van lood kost extra geld net als bijvoorbeeld kunststof kozijnen met houtnerfstructuur. De goedkoopste dakkapel is een kunststof dakkapel zonder binnenafwerking, zonder extra’s als bijvoorbeeld een screen, maar met normaal lood. Je kunt er ook voor kiezen de dakkapel niet 1,75 meter hoog te laten maken, maar 1,50 meter hoog.

Tip 5: vergelijk gratis dakkapel offertes

Er zijn in Nederland tal van vergelijkingssites voor dakkapellen, bij sommigen kan 40 procent worden bespaard, maar een besparing van 30 procent is iets reëler. Overigens geldt een dergelijke besparing eerder voor iets grotere dakkapellen dan kleine dakkapellen van 2 of 3 meter. Een handige vergelijkingssite voor dakkapellen is ondermeer www.dakkapel-prijzen-vergelijken.nl.

Share.

About Author

Leave A Reply