Tips voor het aanvragen van een schadevergoeding

0

Een ongeval is vervelend genoeg zonder langslepende procedure rondom je letselschade claim. Jammer genoeg is dit eerder regel dan uitzondering. Om het aanvragen van een letselschade vergoeding zo makkelijk mogelijk te maken, enkele tips:

 

  1. Noteer de gegevens van eventuele getuigen

Op het moment dat je het slachtoffer bent van een ongeval gebeuren er veel dingen in een korte tijd. Logischerwijs hebben eventuele omstanders een objectiever beeld van de situatie en zullen getuigenissen dan ook een belangrijke rol spelen in de verdere procedure. Noteer de gegevens van aanwezigen, medewerkers van politie en medewerkers van het ziekenhuis. Iedereen die iets gezien of gehoord heeft kan van belang zijn voor een voorspoedige afhandelen van een schadeclaim.

 

  1. Laat je direct onderzoeken door een gediplomeerd arts

Of het nu de eerste hulp van het ziekenhuis is, een bedrijfsarts of de huisarts, zaak is in ieder geval om zo snel mogelijk je klachten te laten documenteren. Hoe korter dit op het ongeval gebeurd, hoe sterker een verband tussen je letsel en je ongeval kan worden aangetoond.

 

  1. Bewaar bewijsstukken van gemaakte kosten

Noteer zoveel mogelijk alle kosten die verband houden met uw letsel en bewaar alle relevante bewijsstukken, zoals bonnen en kwitanties. Houd in de gaten dat kosten die familieleden in sommige gevallen ook meegenomen kunnen worden, dus je kan beter teveel dan te weinig bewaren. Veel voorkomende kosten die vergoed worden zijn gederfde inkomsten, reiskosten, ziekenhuiskosten, verblijfskosten, kosten voor kinderopvang of zelfs de bonus die je bij je werk bent misgelopen doordat je niet hebt kunnen werken.

 

  1. Schakel een letselschade advocaat in

Of het nu een grote verzekeraar is of de tuchtraad van een ziekenhuis, wanneer je een letsel schadeclaim indient sta je vaak tegenover professionals die de regels beter kennen dan jij. De andere partij heeft er tegelijkertijd meestal ook belang bij dat jouw claim niet wordt toegekend. Neem dan ook bij voorkeur een gespecialiseerde advocaat in de hand die de regels kent en als doel heeft om je eventuele schadevergoeding te maximaliseren.

Share.

About Author

Leave A Reply