Verschil tussen statische- en dynamische websites

0

Veel mensen vragen zich af wat het verschil nou precies is tussen een statische- en een dynamische website. Vroeger bestond het internet vooral uit statische websites, maar de laatste 10 jaar zijn steeds meer mensen bezig met het maken van een dynamische website.

Wat is een statische website?

Een statische website is een website die dient als een visitekaartje. Het is een website die niet zonder kennis van HTML, CSS aangepast kan worden. De website wordt statisch getoond en haalt geen informatie op uit een database. De website communiceert niet met de server en de informatie die getoond wordt is altijd hetzelfde, tenzij je wijzigen in de code doorvoert van de bestanden die online staan.

Wat is een dynamische website?

Een dynamische website is een stuk aantrekkelijker als het aankomt op het voorzien van informatie aan je bezoekers. Je kunt je website eenvoudig updaten en de informatie kan per bezoeker verschillen. Hierdoor ontstaat niet alleen meer interactie, ook de zoekmachines houden van deze websites. Een goed voorbeeld van dynamische websites zijn contentmanagementsystemen, zoals WordPress. Je kunt verschillende gebruikers registreren met verschillende rechten. Iedere gebruiker kan met bepaalde rechten informatie toevoegen aan jouw website. Een dynamische website is een stuk geavanceerder dan een statische website. Een statische website bestaat vooral uit HTML, CSS en een dynamische ook nog uit PHP. Tevens communiceert een dynamische website iedere keer met een database, door middel van queries. Alle informatie wordt opgeslagen in een database en wordt iedere keer opgevraagd.

Voor welke website moet ik kiezen?

Het is aan te bevelen om gebruik te maken van een dynamische website, vooral vanwege de simpliciteit waarmee je jouw website kunt updaten. Je update eerder je teksten, wat ook weer een rankingfactor is om beter te scoren in de zoekmachine. Tevens is de installatie van WordPress vrij gemakkelijk, je kunt direct aan de slag indien je een domeinnaam en webhosting hebt vastgelegd.

Share.

About Author

Leave A Reply