Waar kan een student op besparen?

0

Ieder schooljaar zijn er vele aanmeldingen voor hogescholen en stromen er veel studenten naar de grote steden om daar vervolgens een opleiding te gaan volgen. Wanneer een student zich inschrijft voor een hogeschool, ver van zijn woonplaats, dan zoekt deze vaak een woning in de stad om zodoende niet te ver te hoeven reizen.

Het wonen in de stad is echter een nogal dure aangelegenheid waarvoor studenten maandelijks veel huur moeten betalen. Deze studenten worden middels studiefinanciering financieel bijgestaan door de staat, maar vaak gaat dat op aan de huur en de dagelijkse levensbehoeften. Hierdoor houden weinig tot vrijwel geen geld over voor andere, wellicht noodzakelijke, dingen. Een student kan natuurlijk een leuke bijbaan zoeken, wat ook helemaal niet erg is, maar een student wil natuurlijk ook graag van zijn vrije tijd genieten. Wat veel studenten vergeten is dat ze op bepaalde vlakken best wat kunnen besparen. Zodoende kunnen ze aan het einde van de maand nog wat geld overhouden.

Waarop valt er als student zijnde dan te besparen?

Telefoonabonnement

Heb jij al een tijdje een goede telefoon? Dan kun je eens kijken of je op dit abonnement kan besparen! Veel studenten beschikken over een duur telefoonabonnement waar de maandelijks enkele tientallen euro’s voor kwijt zijn. Wanneer je dit jaarbasis bekijkt is het een grote kostenpost. Op dit vlak valt zeker nog wat te besparen, maar hoe? Kijk eens naar sim-only abonnementen! Een sim-only abonnement houdt in dat jij alleen voor je sms, belminuten en mb’s betaalt. Wanneer jij nog een goedwerkende telefoon hebt, dan is dit zeker een idee. Daarmee bespaar je maandelijks veel geld, want een abonnement kost maar enkele euro’s per maand. Op jaarbasis scheelt dit al weer honderden euro’s.

Kijk regelmatig of je geld kunt terug krijgen van het OV

Studenten reizen vaak veel met het openbaar vervoer. Meer dan af en toe krijgen deze studenten te maken met vertragingen. Wat veel studenten echter niet weten is dat je geld kunt terugvragen wanneer je last hebt gehad van een vertraging. Als je veel met de trein reist kan je dit op jaarbasis flink wat geld besparen.

Uitgaan

Een student houdt logischerwijs van zijn vrije tijd. Een feestje of een drankje is natuurlijk heerlijk, maar wanneer je niet veel te besteden hebt is het soms noodzakelijk om de hand op de knip te houden. Uitgaan is een dure aangelegenheid en dan kan het soms hard gaan met de centen. Zaak is om hierop te letten, want als halverwege de maand al alles op is, heb je de rest van de weken niets meer te besteden. Kies dus de momenten om uit te gaan en geef op die avond niet teveel uit.

Shop online

Tegenwoordig kun je nagenoeg alle producten online aanschaffen en online prijzen van winkels met elkaar vergelijken. Profiteer hiervan en doe de meeste aankopen online! Online kun je alle prijzen vergelijken voordat je wat koopt, waardoor je de goedkoopste aanbieder kan kiezen. Bovendien kunnen veel webshops producten goedkoper aanbieden omdat zij niet de kosten van een fysieke winkel hebben (denk aan personeelskosten e.d.)

Let op de stagevergoedingen

Stageperiodes die vanuit school verplicht zijn, kunnen voor studenten financieel gezien roet in het eten gooien. Wanneer de stagevergoeding namelijk tegenvalt dan verdienen deze studenten met de bijbaan die ze normaal gesproken hebben, meer dan dat ze van hun stagebedrijf uitgekeerd krijgen. Om de genoemde stageperiode financieel goed doorgekomen is het handig om ook zeker de stagevergoeding als criterium voor een stageplek mee te nemen. Stagemotor.nl is zo’n online stage vacaturebank waar je vacatures makkelijk kunt filteren op interessegebied, regio’s, maar ook vergoedingen.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply