Waarvoor dient een borstelschuurmachine?

0

Er zijn veel verschillende soorten schuurmachines te kopen. De één is qua inzetbaarheid nog onduidelijker dan de ander. Neem bijvoorbeeld een borstelschuurmachine of ook wel beter bekend als ‘schuurroller’. Een machine die zeker tot de schuurmachines mag worden gerekend, hoewel zijn functionaliteiten toch veelzijdig zijn. Iets wat duidelijk naar voren komt als je de naam van het apparaat is goed tot je laat doordringen. Om je alvast een beetje op weg te helpen geven we hieronder drie belangrijke kernmerken van deze machine. Om te beginnen met de soorten schuurrollen.

Te gebruiken accessoires

Er zijn een aantal verschillende soorten accessoires te gebruiken voor een borstelschuurmachine. Allereerst kun je gebruik maken van een ‘schuurrol’. Dit heeft wel iets weg van een wc-rolletje met een laagje schuurpapier eromheen. Deze kan op de as van de machine worden geschoven en laat zich aandrijven door de ingebouwde motor. Een andere mogelijkheid is een lamellen-schuurrol. Dit heeft veel van de manier waarop lamellen zijn opgebouwd en bestaan uit een aantal schuur lappen die om een ronde rol zijn bevestigd. Andere mogelijkheden voor borstels zijn: staaldraad, verkoperde, nylon of zelfs een fiberborstel.

Waarvoor in te zetten

Het zal je misschien verassen, maar de machine is inzetbaar voor verschillende dingen. Zo kun je bijvoorbeeld metalen, hout of zelfs kunststoffen schuren. Ook is het mogelijk om objecten uit te borstelen of beits aan te brengen. Dit kan met een fiberborstel. De meest gebruikte is de standaard schuurrol die vaak al standaard wordt meegeleverd. Kortom! Er zijn veel verschillende manieren om de machine voor te gebruiken.

Welke soorten bestaan er?

Er bestaat inderdaad meer dan één soort. Je hebt bijvoorbeeld de meest bekende schuurrollen. Dit zijn de schuurrollen die veel weg hebben van een grote tandenborstel met op het eind een draaiende schuurrol. Een andere machine die ook behoort tot de borstelschuurmachines zijn de grotere machines. Die erg zwaar zijn en vaak met twee handen moeten worden bedient. Wel ideaal voor het afborstelen of schuren van grote oppervlaktes. De prijzen daarbij zijn daarmee vaak een stuk duurder dan bij een consumenten schuurborstel.

Share.

About Author

Leave A Reply