Weet je niet welke rum je moet kiezen? 4 goede rum merken op een rij!

0

Rum is een populaire drank die wordt gemaakt van bijproducten van suikerriet, in de meeste gevallen melasse. Door de zoete smaak valt rum goed te combineren met verschillende frisdranken, waardoor je deze ook kunt drinken als een mixdrankje of als bestandsdeel van een cocktail. Maar welke goede rum merken zijn er allemaal? Wij hebben 4 goede rum merken voor je op een rij gezet.

Bacardi is de marktleider

Barcardi is het best verkopende rum merk wereldwijd. Jaarlijks verkoopt het Cubaanse familiebedrijf meer dan 200 miljoen flessen sterke drank in meer dan 100 verschillende landen. Rum is ook van oorsprong een Caribische drank dat is uitgevonden op het eiland Barbados en zich al snel verspreide naar het nabijgelegen Cuba en Jamaica. Bacardi verkoopt zowel witte rum als donkere spiced rum. Witte rum smaakt onder andere goed in een mojito, daiquiri en een rum sour.

Kraken zwarte rum

Kraken is een tof rummerk dat dezelfde naam heeft als het beroemde fabeldier dat diep in de zee leeft. Deze zwarte rum lijkt op de inkt die de Kraken gebruikt om zijn prooi te vangen. De rum heeft een mysterieuze en uitgesproken smaak en zit verpakt in een mooi vormgegeven fles. Bij de bereiding van Kraken rum worden maar liefst 13 exotische kruiden gebruikt, waaronder kaneel, kruidnagel en gember. Hierdoor komt deze rum ‘on the rocks’ goed tot zijn recht. Voordat de rum wordt verkocht wordt het eerst tussen de 12 en 14 maanden gerijpt in eiken vaten voor een unieke smaak met een zachte afdronk. Deze rum is ook erg geschikt om cadeau te doen aan een van je vrienden.

Don Papa rum

Wil je jouw smaakpupillen echt verwennen? Dan kan met de rum van Don Papa. Kies voor een zwarte of een bruine rum die meerdere jaren zijn gerijpt op eikenhouten vaten. Don Papa rum wordt gemaakt in de Filippijnen, op het eiland Negros Occidental. Don Papa was een held die tijdens de Filippijnse revolutie zijn landgenoten leidde bij het verjagen van de veroveraars. Voordat hij onafhankelijkheidsstrijder werd werkte Don Papa als voorman op een suikerrietplantage. Het rummerk wilt de vechtlust en energie waarmee Don Papa streed laten doorschemeren in iedere fles. De rum wordt gedistilleerd uit hoogwaardige suikerrietrassen en vervolgens 7 jaar lang gerijpt en bevat subtiele noten van honing, vanille en gekonfijt fruit.

Havana Club rum

Havana Club is een Cubaans rummerk dat al sinds 1878 in Havana gemaakt wordt volgens het originele rum recept. Als je gek bent op mojito is dit de rum die je moet hebben. De flessen zijn voorzien van de ‘Seal of Origin’. Dit label wordt uitgegeven door de Cubaanse staat en mag alleen worden gevoerd op rum dat voor 100% uit Cubaanse grondstoffen bestaat en in Cuba is geproduceerd. De witte rum is aromatisch dankzij de drie jaar rijping op eikenhout en bevat aroma’s van bloemen, kruiden, citrus en rietsuiker. Havana Club wordt door bartenders van over de hele wereld gebruikt als de basis voor een lekkere mojito.

Ben jij benieuwd geworden? Je kunt al deze soorten rum bestellen om er zelf achter te komen welke jouw favoriet is!

Share.

About Author

Leave A Reply