Zes tips om de beste smartphone voor jezelf te kiezen

1

Wil je een nieuwe smartphone aanschaffen, maar weet je nog niet welke je wilt hebben? Met deze zes tips van Mobiel.nl weet je al veel beter waar je op moet letten.

Tip 1: Welk besturingssysteem wil je hebben?

Het lijkt logisch, maar als je al weet of je een telefoon met iOS, Android of Windows wilt hebben, dan verklein je je keuzestress enorm. Kies je iOS dan kom je automatisch bij een iPhone uit, kies je voor Windows dan krijg je een telefoon van Microsoft. Alleen bij Android kun je kiezen uit veel verschillende merken.

Tip 2: Met abonnement of sim only?

Niet alle toestellen zijn als sim only te koop. Op korte termijn lijkt het voor je bankrekening handiger om een telefoon met abonnement te kopen. Je betaalt immers per maand een vast bedrag, in plaats van het hele bedrag voor de telefoon in één keer te moeten ophoesten. Het nadeel van een abonnement is dat je dan direct één of twee jaar aan dezelfde provider vast zit, je het abonnement vaak niet op maat kunt kiezen en je ook nog een simlock op je telefoon hebt. Met sim only ben je flexibeler.

Tip 3: Hoe duur mag je telefoon zijn?

Je budget is natuurlijk ook heel belangrijk. Hou niet alleen rekening met het bedrag wat je nu over hebt voor een los toestel, maar ook met het bedrag wat je per maand wilt / kunt uitgeven.

Als je bijvoorbeeld “maar” 300 euro hebt voor een toestel, dan lijkt een abonnement met een iPhone 6s of een Galaxy S7 heel aantrekkelijk, maar uiteindelijk betaal je net zoveel daarvoor als dat je het toestel los koopt. Of zelfs nog meer, omdat je een abonnement hebt wat veel te uitgebreid is voor jou.

Tip 4: Wat is voor jou het belangrijkste op een smartphone?

Bijna alle moderne smartphones zijn van uitstekende kwaliteit. Het gaat er dus vooral om wat je met smartphone wilt gaan doen. Dat zul je goed moeten bedenken voordat je gaat kopen.

Vind je bijvoorbeeld mooie foto’s echt heel belangrijk en wil je goede vakantiefoto’s kunnen maken, kies dan een smartphone die hier echt heel goed in is. Wil je vooral bereikbaar kunnen zijn, kies dan een toestel waarvan bekend is dat de batterij zeer lang meegaat.

Tip 5: Hoe ga je je smartphone meenemen?

Het formaat van je telefoon bepaalt hoe makkelijk je deze in je broekzak of jaszak kunt meenemen. Heb je altijd een tas mee, dan is het formaat minder een probleem. Maar hou je ervan om zo min mogelijk mee te sjouwen, dan is een kleiner formaat telefoon een stuk praktischer voor jou. Hou dat in je achterhoofd als je gaat kiezen.

Tip 6: Moet het per se de nieuwste telefoon zijn?

Als het jou niet uitmaakt of je telefoon de allernieuwste is, dan kun je ook kijken naar iets oudere modellen, die veel goedkoper zijn.

Je kunt ook kijken naar refurbished toestellen: dat zijn smartphones die wel al gebruikt zijn, maar in tegenstelling tot echte tweedehandjes wel zijn nagekeken en gereviseerd. Je betaalt voor een prima toestel dan tot 60% minder dan een nieuw exemplaar.

Het gaat er bij een nieuwe smartphone vooral om wat je zelf belangrijk vindt. Bedenk van tevoren goed: waar gebruik je het toestel voor, besturingssysteem, abonnement of sim only, prijs, nieuw of tweedehands, het allernieuwste model, de voor jou handige afmetingen van het toestel. Aan jou de keuze!

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

1 reactie

Leave A Reply