Tips voor het scheiden van bedrijfsafval

0

Als bedrijf zijnde is het scheiden van afval niet alleen een milieubewuste keuze, maar het kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Door efficiënt om te gaan met het afval dat jouw bedrijf produceert, kun je niet alleen bijdragen aan een schonere planeet, maar ook aan een gezondere bottom line. In dit artikel delen we 10 praktische en effectieve tips om bedrijfsafval op een duurzame manier te scheiden.

Creëer bewustwording onder werknemers

Het begint allemaal met het creëren van bewustwording onder jouw werknemers. Zorg voor educatieve programma’s en trainingen waarin het belang van afval scheiden wordt uitgelegd. Maak gebruik van interne communicatiemiddelen zoals nieuwsbrieven, posters en e-mails om het belang van afvalscheiding te benadrukken.

Identificeer de soorten afval

Voordat je begint met scheiden, is het belangrijk om te weten welke soorten afval jouw bedrijf produceert. Maak een inventarisatie van de verschillende afvalstromen, zoals papier, plastic, glas, organisch afval en elektronisch afval. Op deze manier kun je gerichter te werk gaan bij het opzetten van een afvalscheidingsprogramma.

Investeer in de juiste inzamelingsmiddelen

Om afval scheiden gemakkelijk te maken voor jouw werknemers, is het essentieel om te investeren in de juiste infrastructuur. Denk hierbij aan het plaatsen van duidelijk gemarkeerde afvalbakken op strategische locaties binnen het bedrijf. Overweeg ook het huren van rolcontainers om de afvalcontainers gemakkelijk op strategische plekken binnen je bedrijf te plaatsen. Voor elke afvalstroom een rolcontainer huren via Bedrijfsafval.nl is een goede start om efficient afval te scheiden.

Maak gebruik van kleurcodering

Gebruik kleurcodering voor de afvalbakken om het scheiden van afval nog eenvoudiger te maken. Wijs elke afvalstroom een specifieke kleur toe, bijvoorbeeld blauw voor papier, groen voor organisch afval en geel voor plastic. Op deze manier kunnen werknemers snel zien welk afval waar hoort. Wanneer je kiest voor het huren van afvalcontainers bij Bedrijfsafval.nl, dan zijn alle containers voorzien van duidelijke kleurcodering.

Betrek leveranciers en partners

Betrek ook jouw leveranciers en zakelijke partners bij het afval scheiden. Maak duidelijke afspraken over het terugnemen van verpakkingsmateriaal of het gebruik van herbruikbare verpakkingsoplossingen. Samenwerking met externe partijen kan de afvalstromen aanzienlijk verminderen.

Stimuleer hergebruik en recycling

Moedig werknemers aan om materialen te hergebruiken en te recyclen waar mogelijk. Plaats bijvoorbeeld bakken voor oud papier waarin nog aan één kant bedrukt papier opnieuw gebruikt kan worden als kladpapier. Stimuleer ook het gebruik van recyclebare materialen in de kantoorbenodigdheden.

Share.

About Author

Leave A Reply