Douchezitje

0

Een douchezitje kopen is ideaal om ondersteuning te krijgen bij de revalidatie. Je hebt misschien tijdelijk ondersteuning nodig, omdat je fysiek niet in staat bent om alleen te douchen. Een revalidatie duurt soms enkele weken of een jaar. Het nadeel is dat je voor deze periode niet een compleet nieuwe badkamer laat aanleggen. Als je toch thuis wilt revalideren, dan zijn een paar aanpassingen vaak al voldoende. Denk bijvoorbeeld aan een douchezitje kopen, zodat je zelfstandig onder de douche kan zitten. Dit is één van de vele oplossingen om thuis revalideren mogelijk te maken. Een douchezitje kopen zorgt voor stabiliteit en comfort tijdens het douchen. Na afloop is het stoeltje opklapbaar en kan iemand anders de douche gewoon gebruiken. Dit is één van de vele pluspunten bij een los douchezitje kopen.

Douchezitje kopen bij problemen tijdens het douchen

Een douchezitje kopen kan ook een oplossing zijn bij problemen tijdens het douchen. Bijvoorbeeld als je regelmatig evenwichtsproblemen hebt. Het is onveilig om alleen onder de douche te staan. Met een douchezitje kopen krijg je ondersteuning tijdens het douchen en kan je wel gewoon zelfstandig onder de douche staan. Het zitje kan gemonteerd worden aan een stevige dragende muur. Het is eventueel mogelijk om een douchezitje met een extra steunpoot te bestellen. Deze poot klapt samen met het stoeltje uit en zorgt voor extra ondersteuning en stabiliteit. Afhankelijk van de muur en het gewicht van de gebruiker is een steunpoot een aanrader. De stoel is soms ook in hoogte verstelbaar, maar dit is uiteraard niet nodig als de stoel gemonteerd wordt op de muur. De stoel kan dan al op de juiste hoogte worden geïnstalleerd.

Douchezitje kopen via de zorgverzekering

Hulpmiddelen zijn helaas al een tijdje uitgesloten binnen de basis zorgverzekering. De hulpmiddelen vallen wel onder de WMO wet. Dit betekent dat er binnen je gemeente een vergoeding mogelijk is. Vaak wordt er wel een eigen bijdrage gevraagd, maar je kan een deel van je kosten terug krijgen bij de gemeente. Het is wel afhankelijk van je situatie of je een douchezitje vergoed krijgt. Informeer dit altijd even vooraf voordat je een douchezitje gaat kopen via de WMO wet.

Share.

About Author

Leave A Reply