Tips voor gewichtsverlies

0

Iedereen die ooit geprobeerd heeft om gewicht te verliezen, weet dat het niet zo eenvoudig is als “gewoon minder eten”. Het menselijk lichaam is een complexe machine die je op een intelligente manier moet behandelen als je blijvend gewicht wilt verliezen, zonder jojo-effect. We sommen even drie tips op die je echt zullen helpen met gewicht te verliezen.

1. Eieren bij het ontbijt
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Veel mensen vergeten echter dat een standaardontbijt met veel granen (meestal in de vorm van ontbijtgranen of brood) eigenlijk niet zo heel gezond is. Die granen bevatten namelijk erg veel suikers en suikers zijn -veel meer dan vetten- een belangrijke bron van extra kilo’s.

Daarom doe je er goed aan de granen in je ontbijt te vervangen door eiwitten, bijvoorbeeld in de vorm van eieren. Eiwitten geven je net zoveel energie als de suikers uit granen, maar je wordt er niet dik van.

2. Schrap suikers
Deze tip werkt goed samen met de vorige. Suikers sluipen langs alle kanten binnen in je dagelijkse eetgewoonten: frisdranken, koekjes, maar ook pasta, brood en rijst zijn rijk aan koolhydraten. Je hoeft koolhydraten niet volledig uit je dieet te schrappen, want dat is bijna onmogelijk, maar probeer je dagelijkse inname te beperken tot 50-100 gram per dag en je zal meteen resultaat zien.

3. Gebruik kokosolie
Kokosolie heeft enkele unieke eigenschappen die het tot een ideaal middel maken voor wie gewicht wil verliezen. Dat komt omdat de vetzuren in kokosolie enkele speciale eigenschappen hebben die ervoor zorgen dat je sneller vet verbrandt en minder snel honger krijgt.

Vervang gewoon de oliën en/of boter die je nu gebruikt met kokosolie en je zal merken dat het werkt.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply