Met weinig budget een kamer inrichten

0

Veel scholieren kiezen ervoor om in een andere stad te gaan studeren. Simpelweg omdat ze de stad leuker vinden of omdat de opleiding niet in de buurt wordt aangeboden. Het is mogelijk om elke dag veel tijd door te brengen in de bus en trein of je kunt op kamers gaan wonen. Nadat je een geschikt appartement of studentenhuis hebt gevonden, komt het leukste gedeelte pas.

Het zoeken van meubels en het inrichten van de kamer. Ondanks dat het vaak om een ruimte van 10 tot 20 vierkante meter gaat, hebben studenten redelijk wat meubels. Denk bijvoorbeeld aan een kledingkast, een bureau met bureaustoel, een- of tweepersoonsbed en een extra kast. Daarnaast komt het ook vaak voor dat er een koelkast of een bankje op de kamer staan.

Social media raadplegen

Soms is een kamer voor een tijdelijke periode en dan wil je niet te veel geld besteden aan de inrichting. Daarom hebben we enkele tips opgesteld om voor een klein budget meubels te kopen. Allereerst kun je een bericht op social media plaatsen. Er zijn speciale weggeef- of verkoopgroepen, maar het kan ook zo zijn dat kennissen of vrienden nog wat hebben staan.

Ga langs bij de kringloopwinkel

In de meeste steden zijn meerdere kringloopwinkels te vinden waar je voor een kleine prijs leuke meubels, deurdrangers of accessoires kunt kopen. Het zijn producten die door mensen zijn weg gedaan of bij een faillissement niet waardevol genoeg waren voor de verkoop. Dat wil niet zeggen dat je er interessante meubels kunt tegen komen.

Omdat het om tweedehands artikelen gaat, is het wel aan te raden om even naar de staat en kwaliteit te kijken. Ook websites zoals Marktplaats en Tweedehands.nl staan vol met advertenties die een uitkomst kunnen bieden. Een kijkje nemen kan nooit kwaad.

Share.

About Author

Leave A Reply