Tip: de schoonheid van het Griekse Rhodos

0

Griekenland kent verschillende mooie plaatsen zoals Athene, Patras en Rhodos. Het eiland telt ongeveer 117.000 inwoners en Rhodos is het op drie na grootste Griekse eiland. Er heerst een goed klimaat met veel zonuren en daarom is het een populaire bestemming voor toeristen. Verschillende cruises varen via Rhodos maar het is ook mogelijk om een all inclusive te boeken.

Rhodos stad

Daarbij wordt vaak gekozen voor de gelijknamige hoofdstad die in het noorden van het eiland ligt. Rhodos stad wordt ook wel het hart van het eiland genoemd en bestaat uit twee delen. Je hebt een nieuw gedeelte waarin je heerlijk kunt winkelen en van moderne winkels kunt genieten. In de oude stad bevinden zich voornamelijk sfeervolle restaurants, winkels met souvenirs en leuke terrasjes. Ook biedt Rhodos stad een mooi strand en zijn er twee havens.

Als je op Griekenland vakantie wilt, is Rhodos een interessante optie. Bijvoorbeeld om te winkelen, bezienswaardigheden te bezoeken en te genieten van de heerlijke terrasjes en restaurants. Hieronder nog een aantal do’s en dont’s om je te helpen bij het kiezen van een geschikte horecagelegenheid in Rhodos.

Tip 1: Informeren over de prijzen kan geen kwaad
In het buitenland komt het (helaas) regelmatig voor dat restaurants toeristen afzetten. Het programma ‘Oplichters in het buitenland’ heeft dat al meerdere malen aangetoond. Daarom kan het geen kwaad om vooraf even naar de prijs van een drankje te informeren. Soms wordt er makkelijk 4 of 5 euro voor een koffie gerekend of mag je €16 voor een biertje betalen.

Tip 2: Wat zijn wel fijne restaurants?
In de haven zou je naar Mare d’ Estate kunnen gaan. Een gezellig terrasje met vriendelijk personeel waar wel normale prijzen worden gevraagd. Ook Rustico is een aanrader. Het restaurant zit in het oude gedeelte van de stad, dicht bij Socratous (een bekende winkelstraat). De setting is traditioneel en je hoeft niet lang op de heerlijke Griekse gerechten te wachten.

Share.

About Author

Leave A Reply