Whisky als ideale aperitief of afsluiter van het diner

0

Wanneer je gaat genieten van een goede maaltijd dan hoort daar meestal een goed glas wijn bij. Bij rood vlees drink je rode wijn, bij kip en vis past een witte wijn of een roséwijn. Het is niet zo gebruikelijk om bij de maaltijd whisky te drinken. Toch wordt het wel gedaan, er zijn culturen waar het heel gebruikelijk is om een glas whisky te nuttigen bij de maaltijd. Daarnaast kun je natuurlijk heel goed een glas whisky drinken na de maaltijd in plaats van de gebruikelijke koffie met likeur. Ook dit is een goede gewoonte die in bepaalde kringen heel gangbaar is. Een goede Glen Talloch om een gezellige avond met vrienden en een goede maaltijd mee af te sluiten is een prima idee.

Whisky als aperitief voor de maaltijd

Je kunt whisky niet alleen tijdens de maaltijd drinken maar natuurlijk ook als aperitief. De dames aan een glaasje bubbels en de heren aan een goede whisky, als voorafje van een heerlijke maaltijd met bijvoorbeeld een heerlijk malse lamsbout. Ook tijdens de maaltijd kun je in principe prima een glas whisky nemen, maar als je de voorkeur geeft aan een mooie wijn kan dat natuurlijk ook. Je moet er wel op letten dat het soms niet verstandig is om verschillende alcoholische dranken door elkaar te drinken. Dan word je namelijk sneller dronken en dat kan dan echt verkeerd uitpakken.

Andere momenten om whisky te drinken

Behalve voor, tijdens of na de maaltijd kun je natuurlijk ook op veel andere momenten whisky drinken. Denk aan een gezellige avond met vrienden. Of een geslaagde zakenbijeenkomst die je afsluit met een goed glas whisky samen met je zojuist verworven klant of zakenpartner. Een goede deal beklinken met een goed glas whisky gebeurde vroeger ook al regelmatig. En toen kon je de whisky nog niet op het internet bestellen met voordelige whisky aanbiedingen. Je kunt nu altijd de beste whisky kopen voor de beste prijs. Dat is een voordeel waarvan natuurlijk iedereen wil profiteren. Alle bekende merken whisky zijn online verkrijgbaar, en je kunt regelmatig van scherpe aanbiedingen profiteren.

Share.

About Author

Leave A Reply