3 dingen die je moet weten over pallets

0

Vanuit een wens voor duurzaamheid, kostenefficiëntie en milieutechnische overwegingen, schaffen bedrijven tegenwoordig kunststof pallets aan. Kunststof pallets zijn er in verschillende afmetingen en uitvoeringen. En dat is niet het enige. In dit artikel vertellen wij je 3 dingen die je nog meer moet weten over deze plastic pallets.

Pallets die CO2-uitstoot reduceren

Zoals we allemaal wel weten, draagt de uitstoot van CO2-gassen direct bij aan de klimaatverandering en daarmee ook aan de opwarming van de aarde en het stijgen van de waterspiegel. Steeds meer richten productiebedrijven zich dan ook op een zo efficiënt mogelijk energiegebruik om op die manier de CO2-uitstoot en de kosten te reduceren. Ze richten zich daarbij op het transport van plastic pallets. De grootste winst valt daar te behalen, omdat het transport ervan voor meer dan 80% verantwoordelijk voor de uitstoot van C02-gassen is. Een oplossing is het produceren van pallets op de plaats waar ze nodig zijn. De matrijzen worden verplaatst naar de dichtstbijzijnde Europese productielocatie, waardoor de CO2-uitstoot en de kosten voor transport tot een minimum worden beperkt. Bovendien wordt het materiaal hergebruikt.

Pallets die kosten reduceren

De ecologische voetafdruk wordt een steeds belangrijker punt in de overweging van bedrijven. Steeds meer houden productiebedrijven dan ook de onderzoeken hiernaar nauwlettend in de gaten en vormen de uitkomsten hiervan de basis voor het verder verbeteren van de milieuvriendelijkheid van hun producten. Door zich bij de productie van plastic pallets te focussen op lichtgewicht design, minder opbrengstverlies en door onderdelen en productieschroot te (her)gebruiken, weten ze met deze strenge designdoelstellingen op het gebied van materiaal- en energie-efficiëntie, de uitstoot van broeikasgassen te minimaliseren. Door te ontwerpen in overleg, ook wel: door maatwerk te leveren, kan het assortiment kunststof pallets op een verantwoorde manier worden verbeterd, uitgebreid en wordt er tegemoetgekomen aan de meest specifieke wensen van bedrijven.

Pallets die gerecycled zijn

We hebben allemaal wel gehoord van de term “plastic soep”. In de huidige wereldeconomie is plastic een belangrijk materiaal. Echter, door het niet te verzamelen, te recyclen en af te breken, heeft dat verstrekkende gevolgen voor de economie en de samenleving, maar ook voor het milieu en de gezondheid. Productiebedrijven hergebruiken dan ook steeds meer plastic door pallets te maken van gerecycled materiaal. Door daarnaast projecten te steunen die voor betrokkenheid bij het plastic afvalprobleem zorgen, zetten zij zich in voor een betere toekomst.

Behalve plastic pallets bestaat er ook zoiets als kunststof pallet opzetranden als alternatief voor pallet boxen. Hiermee maak je van een plastic pallet eenvoudig een pallet box. Vanzelfsprekend passen ook deze binnen het straatje van duurzaamheid, kostenefficiënte en milieutechnische overwegingen.

Share.

About Author

Leave A Reply