3 gezondere alternatieven op je dagelijkse eetpatroon

0

Wanneer men gevarieerd wil eten, of gewoon betere keuzes wil maken, wordt er al snel gekeken naar nieuwe producten of recepten. Hoewel dat natuurlijk goed is, kun je er ook voor kiezen om bepaalde voeding te vervangen met een gezonder alternatief. Op deze manier verbeter je je eetpatroon, zonder dat je grote veranderingen maakt. In dit artikel lees je drie voorbeelden van gezondere alternatieven op je dagelijkse eetpatroon!

Quinoa in plaats van witte rijst

Eet je regelmatig witte rijst? Dan kom je een stuk gezonder uit door voor quinoa te kiezen. Dit bevat namelijk veel meer eiwitten en vezels dan witte rijst. Bovendien houdt het je bloedsuikerspiegel stabiel, en geeft quinoa je een verzadigd gevoel, wat velen niet ervaren met witte rijst (hiervun kan je veel eten, waardoor je ook hoger in calorieën gaat zitten).

Mocht je niet direct van rijst naar quinoa willen gaan, kun je als alternatief ook kiezen voor zilvervliesrijst. Dit geeft je namelijk ook een meer verzadigd gevoel. Bovendien bevat het meer vezels dan witte rijst. 

Natuurvlees in plaats van standaard vlees

Het is voor velen gebruikelijk om te kiezen voor vlees uit de supermarkt. Dit is wat de meesten doen, zonder echt stil te staan bij mogelijke alternatieven voor een gezondere keuze. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om voor grasgevoerd natuurvlees te kiezen. Hoewel je dit niet in de gemiddelde supermarkt kunt vinden, zijn er online wel aanbieders. Een voorbeeld hiervan is door bij schotsehooglanders.nl natuurvlees aan te schaffen.

Natuurvlees kent een aantal belangrijke voordelen voor je gezondheid tegenover standaard vlees. Een hiervan is de hoeveelheid aanwezige omega 3 vetzuren: dit ligt hoger bij natuurvlees. Aangezien omega 3 veel gezondheidsvoordelen kent, zowel lichamelijk als mentaal, is het van belang om hier voldoende van binnen te krijgen. 

Daarnaast bevat echt grasgevoerd natuurvlees nooit antibiotica, terwijl er bij standaard vlees restjes aanwezig kunnen zijn.

Tenslotte is natuurvlees vrij van toevoegingen en E-nummers, waardoor het over het algemeen een betere keuze is dan standaard vlees.

Avocado in plaats van boter of margarine

Smeer je je brood met boter of margarine? Dan kun je gezonder uitkomen door in plaats hiervan voor avocado te kiezen. Avocado is een gezonde keuze. Het bevat goede vetten, vezels, en zit vol met mineralen en vitaminen. Daarom is het een betere keuze wanneer je het vergelijkt met boter of margarine. Hoewel je avocado op meerdere manieren kunt eten, is het goed in te zetten als vervanging voor boter of margarine.

Share.

About Author

Leave A Reply