4 tips voor een gezonde werkomgeving

0

Creëer een inspirerende omgeving
In een omgeving die mooi is ingericht en speelse elementen heeft presteert men beter. Zorg ervoor dat de kleuren in de ruimte op elkaar afgestemd zijn. Kies bij voorkeur geen felle kleuren, en beschilder in ieder geval niet je héle werkplek, maar bijvoorbeeld 1 muur met een vrolijke kleur. Andere leuke voorbeelden die een motiverende werkplek maken zijn bijvoorbeeld planten. Natuur om je heen is noodzakelijk en een leuk plantje op je bureau of in de vensterbank is een gemakkelijke en goedkope manier om je werkplek op te fleuren.

Zorg voor voldoende daglicht
Daglicht is van essentieel belang voor een gezonde werkomgeving. Voldoende licht op je werkplek zorgt voor een meer actieve houding, een positief en direct effect op het bioritme en de stemming van mensen. Mensen voelen zich beter in kamers waar ze naar buiten kunnen kijken. En, mochten ze de kans hebben, uitzicht op natuur. In een goed verlichte ruimte ervaar je minder stress. Natuurlijk is het niet overal mogelijk om ramen naar buiten te plaatsen. In kantoorruimtes en andere werkomgevingen kan dit op een relatief gemakkelijke manier opgelost worden. LED panelen kunnen op plafond en wand gemonteerd worden en creëren direct gelijkmatige verlichting. Met verschillende afbeeldingen en prints kan elke ruimte omgevormd worden tot een positieve werkomgeving met voldoende verlichting.

Even ontspannen…
Het nieuwe werken is helemaal in. Begin de dag met het plannen van je werkzaamheden en probeer je tijd goed in te delen. Dit werkt zo efficiënt mogelijk. Misschien is het in overleg zelfs mogelijk om op de uren te werken waarin jij op je best bent? Kies hiernaast een aparte ruimte met een paar gemakkelijke stoelen of banken waar je je creativiteit kan boosten, een informeel gesprek kunt voeren en waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Dit klinkt als een luxe, maar een plek waar je even uit kunt rusten is essentieel in een actieve en energieke werkdag. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Organiseer, plan en ruim op!
Een opgeruimde omgeving maakt een opgeruimd hoofd. Die uitspraak horen we vaak, en dat is niet voor niets. De eerste stap is een opgeruimd bureau. Je zult merken dat nadat alle overbodige papiertjes weggegooid zijn, de pennen in een bakje opgeborgen zitten en de meeste draden en snoeren van je computer zoveel mogelijk weggewerkt zijn, dat dit rust creëert. Een tweede stap is een georganiseerde omgeving waarin je zo snel mogelijk je werk kunt doen werkt het prettigst. Elke keer weer naar de kast lopen voor die mappen? Zorg dan dat ze binnen handbereik liggen, of berg ze op in een kast onder je bureau. De derde stap is het aanpassen van je werkomgeving. Draai -als dit mogelijk is- je bureau naar het raam, zodat je zoveel mogelijk daglicht ziet. Licht heeft een positief effect op je omgeving. Als dit niet mogelijk is dit eenvoudig op te lossen door daglichtpanelen aan de wand te plaatsen.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply