6 tips voor het inzetten van SEO

0

Wil je SEO inzetten voor je website? Kies dan voor een juiste aanpak. Hierbij geef ik je middels 6 praktische tips handvatten voor het juist inzetten van SEO. Door SEO goed in te zetten wordt je website beter vindbaar in de zoekmachines. Een betere vindbaarheid zorgt voor meer bezoekers, wat moet leiden tot meer omzet via het online kanaal.

De volgende 6 punten zal ik verder toelichten:

  1. Website techniek
  2. Gebruiksvriendelijkheid website
  3. Relevantie website
  4. Call-to-actions
  5. Content creatie
  6. Website populariteit

Tip 1: Optimaliseer de achterkant

Richt je website zoekmachine vriendelijk in. Hiermee zorg je ervoor dat zoekmachines je website goed kunnen indexeren. Het is belangrijk dat een website zoekmachine vriendelijke url’s bevat, een snelle laadtijd heeft en dat deze is aangemeld bij Google.

Tip 2: Zorg voor gebruiksvriendelijkheid

Voor zoekmachines is het belangrijk dat bezoekers de weg weten te vinden binnen je website. Dit doe je door gebruik te maken van interne linkverwijzingen, een duidelijke site navigatie te hanteren en informatie plaatsen waar men deze verwacht. Overweeg eventueel om een kruimelpad toe te voegen aan de menu structuur. 

Tip 3: Maak uw website relevant

Bij zoekmachine optimalisatie  draait alles om relevantie. Zorg dat belangrijke zoekwoorden terugkomen in de web teksten. Verwerk deze zoekwoorden ook in de meta title en description van de desbetreffende pagina. Zorg er tenslotte voor dat informatie op pagina’s niet teveel overlap hebben met elkaar.

Tip 4: Gebruik call-to-actions

Call-to-actions gebruiken wil zeggen dat je de bezoeker aanspoort tot het ondernemen van actie. Dit kan ook al op het moment dat hij of zij nog niet op je website is. In de titel of omschrijving van de website die in Google terugkomt bijvoorbeeld. Zoekmachines zijn dol op links en websites waarop geklikt wordt.

Tip 5: Genereer content

Plaats blogartikelen op je website. Hiermee zorg je dat je vindbaar bent op meerdere url’s. Ieder artikel kan gaan over een specifiek onderwerp. Zorg dat deze artikelen eveneens goed te vinden zijn. Dit kan door ze te plaatsen op artikelsites en te verspreiden via social media.

Tip 6: Zet linkbuilding in

Je website wordt pas echt populair wanneer deze wordt vernoemd vanuit andere websites. Vraag aan andere webmasters met relevante content of zij een link willen plaatsen. Het zorgen voor links vanuit andere websites wordt ook wel linkbuilding genoemd.

Share.

About Author

Online marketeer gericht op het beter vindbaar maken van websites en webshops. Door middel van hoge zoekmachine posities zorg ik voor meer omzet via uw online kanaal!

Leave A Reply