Afprijzing zichtbaar maken doe je zo:

0

Een afprijzing daar houd iedereen van. Heb jij nou van alles in de afprijzing maar niemand ziet het? Dan zijn er een paar dingen die er moeten veranderen. In deze blog geven je tips hoe jij een afprijzing zichtbaar maken kunt zodat jij verder kunt gaan met omzet draaien:

Maak een afprijzing duidelijk door er aandacht aan te geven

Wees duidelijk dat er een afprijzing is, dit kan je op verschillende manieren doen. Zoals met grote borden voor de winkel. Als mensen dan langs de winkel lopen zien ze het bord meteen en zien jouw klanten ook dat er producten afgeprijsd zijn. 

Buiten dat je een groot bord, posters of stickers kunt gebruiken, kun je ook online dingen doen om een afprijzing duidelijk te maken. Laat duidelijk op je website of op je sociale media zien dat er afgeprijsde producten zijn. Dit valt voor de meeste mensen meteen op. Laat ook duidelijk zien welke producten zijn afgeprijsd. Zo is er geen verwarring voor de klanten en komt er ook geen miscommunicatie. 

Afprijzing zichtbaarheid geven door het gebruiken van stickers en labels

Met stickers op rol kan je heel makkelijk elk product dat afgeprijsd is labelen. Het is gewoon een rol met stickers die je zelf hebt gedacht en dat plak je op een opvallende plek op het product. Zo kan de klant ook meteen zien van dit product is afgeprijsd en omdat het op een opvallende plek zit, ontkomt het de klant ook niet en zien jouw klanten het dan ook meteen. 

Groepeer afprijzingen

Wat ook zal opvallen is als je alle producten die afgeprijsd zijn, bij elkaar in de winkel zet. Maak dus een klein hoekje met alles wat afgeprijsd is en geef hier ruchtbaarheid aan door onder andere afprijzing stickers te gebruiken. Zo zien mensen ook meteen waar je opruiming is en vergissen ze zich niet met andere producten. Dat komt namelijk wel veel voor en dat is voor de klant en voor de verkoper niet leuk natuurlijk. Het is verwarrend en irritant om dat elke keer te hebben. Daarom altijd de afgeprijsde producten bij elkaar zetten en stickers plannen van je stickers op rol.

Werk met kleur

Gebruik de kleur rood. De kleur rood is een aantrekkelijke en opvallende kleur. Je ziet het denk ik wel vaker bij het bordje ‘sale’. Deze borden zijn altijd rood. Rood trekt namelijk mensen aan en mensen weten dat rood gelijk staat in de winkel met sale. Want overal is de sale rood. Dus als je van plan bent stickers of borden en nog veel meer te doen, gebruik altijd de kleur rood. 

Ook de kleuren geel en oranje staan bekend om kleuren waarbij items afgeprijsd zijn. Het zijn kleuren die opvallen, je iets duidelijk willen maken. Rood kan soms wat te donker zijn, dan stickers op rol in de kleuren geel en oranje het perfecte alternatief om jouw aanbiedingen goed zichtbaar te maken.

Maak aanbiedingen de moeite waard

Maak aantrekkelijke prijzen of aanbiedingen. Als je aantrekkelijke aanbiedingen of prijzen maak zal het ook meer opvallen voor de mensen. Mensen houden nou eenmaal van korting. Maak een 2+1 gratis of 30&/40% korting op het 2e product of prijs de kleding gewoon af met goede prijzen. Zo valt het meteen op dat er nieuwe acties zijn. Het hoeft niet eens een heel groot verschil te zijn tussen de prijzen. 

Share.

About Author

Leave A Reply