Bespaartips voor de cirkelzaag

0

Bent u in het bezit van een cirkelzaag of bent u van plan om er èèn te kopen? Dan kunnen de tips in dit artikel misschien wel van pas komen. U kunt namelijk veel geld besparen op de aankoop van een cirkelzaag als het gebruik ervan.

Besparen tijdens de aankoop

Deze tips hebben vooral betrekking tot het kopen van een cirkelzaag. Cirkelzagen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Per klusser is het dan ook erg verschillend welke cirkelzaag nou echt geschikt is. Bent u vooral een thuis- of hobbyklusser dan is meestal een eenvoudige handcirkelzaag al voldoende. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor een mini cirkelzaag, deze zijn namelijk erg handig voor de kleinere klussen en goedkoop in de aanschaf. Voor de grotere zaagklussen is een handcirkelzaag meestal niet voldoende. In dit geval kunt u beter kiezen voor een tafelcirkelzaag of afkortzaag. Deze zaagmachines zijn uitgerust met een krachtige motor om dikke planken zonder moeite door te zagen.

Onderhoud van uw cirkelzaag

zaagblad schoonmaken

Om de levensduur van uw cirkelzaag te verlengen is goed onderhoud vereist. U kunt bijvoorbeeld de zaagmachine schoonmaken met een doek of de motor oliën. Maar daarnaast is het ook erg belangrijk om het cirkelzaagblad goed scherp te houden. Dit kunt u doen met een vijl of slijpmachine (tegen een kleine vergoeding bij èèn van de bouwmarkten). Wanneer een cirkelzaagblad al meerdere keren is gevijld is het tijd om deze te vervangen. Hierbij is het dan ook weer belangrijk om het juiste zaagblad te kopen. Wanneer u van plan bent om meerdere materialen te zagen kunt u overwegen om een universeel zaagblad te kopen. U bespaart hiermee veel geld, omdat nu èèn zaagblad voldoende is.

Berg uw zaagmachine altijd veilig op in bijvoorbeeld de bijgeleverde kist of koffer om schade te voorkomen. Vaak worden beschadigde onderdelen vervangen door de aanbieder mits u nog garantie heeft.

Share.

About Author

Leave A Reply