Geboortekaart met babyfoto

0

Jouw kindje wordt ongetwijfeld het schattigst. Zo’n snoetje wil je aan iedereen laten zien. Dus kies je misschien voor een mooie fotokaart? Heel leuk, maar het vraagt wel de nodige aandacht. Op Blijkaartje vind je handige tips en trucs voor babyfotografie. Het belangrijkst is toch wel: gun jezelf de tijd. Een geboortekaart is immers een herinnering voor het leven. Zonde dus wanneer je spijt krijgt van een foto die je overhaast hebt gemaakt.

Fotografietip: belichting
Maak gebruik van natuurlijk licht wanneer je jouw baby gaat fotograferen. Kies bijvoorbeeld een plekje in de buurt van een raam. Niet in het directe zonlicht natuurlijk en let er op dat er je geen schaduw ziet. Probeer ook niet tegen het licht in te fotograferen, maar laat het licht achter je.

Oefening baart kunst
Slim: maak proeffoto’s voordat je baby is geboren. Dan heb je alvast een idee hoe je het straks kunt aanpakken. Gebruik als model bijvoorbeeld een pop of een knuffel. En hou je mooiste foto’s van de proefsessie in de buurt bij het ‘echte werk’.

Kijk ook naar voorbeelden op internet. Genoeg inspiratie te vinden, in de bekende stijl van Anne Geddes en andere newborn baby fotografen. Toch zal je merken dat babyfotografie een vak apart is. Ook leuk, en misschien nét een beetje gemakkelijker, is het maken van detailfoto’s. Bijvoorbeeld alleen van de handjes of voetjes.

Fotokaart ontwerpen
Op Blijkaartje staan nog veel meer fotografietips, je vindt er originele voorbeelden van fotokaartjes en in de ontwerptool maak je zelf een geboortekaart. Er zijn mooie achtergronden, illustraties en lettertypes om te combineren. Je foto kun je ook op bijzondere wijze ‘uitknippen’ of voorzien van een leuk lijstje. Succes!

Share.

About Author

Leave A Reply