Handige applicaties voor de zakelijke gebruiker

0

Het bedrijfsleven blijft veranderen door de ontwikkelingen die er op dit moment spelen. ‘Bring Your Own Device’ is een trend waarbij werknemers eigen mobiele apparaten kunnen uitkiezen en mogen gebruiken op het werk om de productiviteit te bevorderen. Voorheen kreeg het personeel bijvoorbeeld een smartphone of tablet van de ‘baas’.

Een telefoon voor zakelijke activiteiten en andere voor het privéleven is niet echt handig, aangezien je dan met twee apparaten loopt en het de productiviteit niet ten goede komt. Vaak kun je beter met een eigen toestel over weg dan met een mobiel dat je af en toe gebruikt om te bellen. Daarnaast is het duidelijk dat mobiele apps een steeds grotere rol in ons leven gaan spelen.

Uit onderzoek van Forbes blijkt dat consumenten steeds vaker een app gebruiken dan de mobiele browser. Ook in het bedrijfsleven worden applicaties steeds belangrijker. Welke apps mag je niet missen en zijn handig tijdens diverse werkzaamheden?

In de cloud met Dropbox

Er zijn inmiddels veel verschillende applicaties verschenen waarmee je document management kunt uitvoeren zoals het beheren, bewerken en opslaan van documenten. Voorbeelden zijn Google Drive, Box.net en Dropbox. De laatstgenoemde is wellicht de bekendste en wordt al door veel studenten en bedrijven ingezet. Je kunt makkelijk bestanden online opslaan en je collega’s hiervan op de hoogte brengen middels een e-mail. De weergave is overzichtelijk en bestanden kunnen beveiligd worden.

Nooit meer bonnetjes kwijtraken

Ondernemers vinden het vaak verschrikkelijk om met bonnetjes te werken in de administratie. Een bonnetje of een brief is al snel niet meer terug te vinden. Door gebruik te maken van Genius Scan komt dit probleem niet meer voor. Je kunt papieren gegevens digitaliseren door simpelweg een foto te maken. De app zet de foto vervolgens direct om in pdf-formaat. Vervolgens kun je het bestand delen via een e-mail, maar ook opslaan in Google Drive of Dropbox.

Share.

About Author

Leave A Reply