Last van pluizige krullen? Advies van een krullenkapper uit Groningen!

0

Heb je een bos met prachtige krullen? Dan ben je er vast van bewust dat het een werkje is om deze te verzorgen. Wordt je haar gauw een beetje warrig? De meest voorkomende oorzaak van pluizig haar is vocht. Maar wees gerust. Er zijn gelukkig genoeg manieren om dit op een efficiënte manier te behandelen. De krullenkapper in Groningen helpt je hierbij!

Je haar stijlen zonder hitte

Om je mooie krullen gezond te houden wil je hitte vermijden. Voornamelijk omdat het je haar pluizig maakt en gespleten haarpunten kan veroorzaken. Blijf dus vooral weg van haardrogers, stijltangen en krultangen. Laat je haar in plaats daarvan aan de lucht drogen of gebruik een diffuser op het uiteinde van je föhn! Dit is minder schadelijk voor je lokken op de lange termijn. 

Gebruik hydraterende producten

Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om pluizig haar te temmen, probeer dan een leave-in conditioner te gebruiken. Dit zal de hoeveelheid vocht in je haar helpen verminderen en voorkomen dat het te droog of pluizig wordt. Ook is het verstandig om een vochtinbrengende shampoo en conditioner te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je krullen gehydrateerd en glanzend te blijven. Hierbij is het tevens wel belangrijk om producten die alcohol of sulfaten bevatten te vermijden. Deze kunnen je stralende lokken namelijk uitdrogen.

Voeg extra glans toe aan je dagelijkse look

Als je extra droge krullen hebt, is het misschien een idee om je haar te verrijken met olie. Dit maakt je krullen zachter en beter handelbaar. Ook helpt dit tegelijkertijd om gespleten punten te voorkomen. Zo kun je elke olie gebruiken die bij je haartype past. De meest gebruikte oliën voor krullend haar zijn kokosnoot, olijf en argan. Dit zijn allemaal natuurlijke oliën die je krullen gehydrateerd en pluisvrij houden. Deze breng je aan nadat je je leave-in conditioner hebt aangebracht. Achteraf zul je merken dat jouw bos krullen de hele dag super mooi glanzen!

Advies van je krullenkapper

Merk je dat je twijfelt over bepaalde aspecten zoals je haartype en de producten die je momenteel gebruikt? Dan is het een goed idee om een bezoekje te brengen aan je lokale kapper. Ook kun je gerust op onze website kijken voor gedetailleerd advies en informatieve blogs! Als krullenkapper in Groningen helpen we je graag verder!

Share.

About Author

Leave A Reply