Met welke cadeaus maak ik indruk?

0

Oxytocine, het zegt je waarschijnlijk helemaal niks. Toch heb je het (hopelijk) al meerdere keren ervaren. Oxytocine is het stofje dat vrijkomt als je verliefd bent en dat ervoor zorgt dat jij je vrolijker en minder stressvol voelt. Maar wist jij dat je dit ‘gelukshormoon’ ook ervaart als je een cadeau ontvangt? Heel handig dus om hier op zakelijk gebied op in te spelen. Met het uitdelen van een goed cadeau aan je bestaande of nieuwe klanten zullen zij extra blij zijn met de samenwerking en zullen ze een positiever beeld krijgen over jouw organisatie. Het is daarom een goede marketingstrategie om eens in de zoveel tijd je relaties te verassen. Wij geven je een aantal tips.

Koppel het aan een feestdag

Feestdagen zijn een goed moment om met een cadeau indruk te maken bij je klanten. Rond deze dagen zijn mensen toch al in een feeststemming en dus kan jij hun geluk nog groter maken! Het leuke aan een cadeau geven rond een feestdag is dat je goed kan inhaken op de sfeer van deze dag. Zo kan je rond Pasen de focus leggen op lekkere chocolade of vrolijke voorjaarsbloemen. Tijdens Koningsdag staat natuurlijk de kleur oranje centraal en kan je echt indruk maken met een typisch Nederlands cadeau. Met kerst kan je juist leuke kerstpakketten bestellen vol met lekkere borrelproducten of je kan met exclusieve kerstgeschenken relaties verblijden door het geven van een mini kerstboom voor op kantoor. Uiteraard versierd met kerstballen en lampjes. Ga na aan welke feestdag jij jezelf en je merk wilt koppelen en bedenk een origineel en passend geschenk.

Ga voor activiteiten

Zijn jouw klanten bezige bijen en kunnen ze nog geen half uur stil achter hun bureau zitten? Maak dan indruk met een cadeau waarmee ze een activiteit kunnen doen. Geef bijvoorbeeld een fietstour door een stad in Nederland cadeau. Of zorg dat jouw klanten een workshop kunnen volgen in iets wat ze leuk vinden en altijd al hebben willen doen. Zo’n herinnering zal de ontvanger voor lange tijd bijblijven. Daarnaast is het heel wat anders dan andere bedrijven cadeau zouden geven. Dat is nog eens een origineel cadeau dat indruk maakt!

Duurzame cadeaus maken altijd indruk

Duurzaamheid is meer ‘in the picture’ dan ooit tevoren. We houden ons steeds meer bezig met het klimaat, de aarde waarop we leven en onze eigen gezondheid. Daarom is een duurzaam cadeau perfect om weg te geven aan je relaties. Met zo’n cadeau geef je iets waar de ontvanger waarschijnlijk druk mee bezig is, draag je bij aan het verbeteren van de wereld en ben je als bedrijf bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een ander groot voordeel aan duurzame cadeaus is dat ze lang meegaan. Zo zal jouw klant er nog lang plezier van beleven.

Share.

About Author

Leave A Reply