Nieuwe simkaart voor je smartphone? Gebruik deze 3 tips!

0

Om je telefoon te kunnen gebruiken voor telefoongesprekken, het versturen van sms-berichten, en natuurlijk mobiel internetten, heb je een simkaart nodig. Dit kan via een prepaid simkaart, of via een abonnement. Weet je nog niet zeker waar je het beste voor kunt kiezen? In dit artikel lees je drie tips voor het aanschaffen van een nieuwe simkaart voor je smartphone! 

Zoek naar aanbiedingen

Net zoals voor smartphones, geldt ook voor simkaarten dat je regelmatig gebruik kunt maken van acties en deals. Dit geldt vooral voor abonnementen, maar ook voor prepaid simkaarten. De volgende aanbiedingen komen het vaakst voor: 

  • Goedkopere abonnementen of prepaid simkaarten (je betaalt direct minder).
  • Gratis data of meer data op je simkaart.
  • Meer belminuten of sms’jes.
  • Combineren met je vaste abonnement (thuis) voor extra korting of gratis data.

Vooral rondom de feestdagen is het mogelijk om gebruik te maken van acties.

Vergelijk prepaid simkaarten

Wil je een prepaid simkaart gebruiken? Het is dan aangeraden om simkaarten met elkaar te vergelijken. Je kunt prepaid simkaarten vergelijken om voordeliger uit te komen, of om een provider te vinden die beter bij jou past (bijvoorbeeld op het gebied van dekking of klantenservice). 

Een van de factoren waarop je kunt vergelijken, is de manier van afrekening. Je komt bijvoorbeeld goedkoper uit wanneer een provider per seconde afrekent in plaats van per belminuut. Hetzelfde geldt voor aanbieders die per KB afrekenen in plaats van per 100 KB.

Natuurlijk kun je ook gewoon tarieven vergelijken. Denk hierbij onder andere aan tarieven per MB of per belminuut. Dit is handig voor als je makkelijk wilt besparen.

Goedkope abonnementen van virtuele providers

Virtuele aanbieders hebben geen eigen mobiele netwerk, maar maken juist gebruik van het netwerk van een andere provider. Een belangrijk voordeel hiervan is dat ze minder kosten hebben, waardoor abonnementen goedkoper kunnen worden aangeboden.

Ben je op zoek naar een sim only abonnement, in plaats van prepaid? Dan is het dus een goed idee om eens te kijken naar abonnementen van virtuele providers.

Flexibel met prepaid of het gemak van een abonnement?

Wanneer je gaat kiezen voor een nieuwe simkaart voor je smartphone, dien je eerst de keuze te maken tussen een prepaid kaart en een sim only abonnement.

Prepaid is vooral aangeraden voor wanneer je geen vaste kosten wilt en flexibel wilt zijn. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je opwaardeert en met welk bedrag je dat doet. Op websites zoals prepaidsimkaarten.nl kun je meer informatie vinden over de voordelen van prepaid.

Een abonnement is handig voor wanneer je het liefst voor gemak kiest en automatisch wilt betalen voor maandelijkse bundels.

Share.

About Author

Leave A Reply