Ongelukken in het verkeer

0

In Nederland gebeuren jaarlijks aardig veel ongelukken gezien het kleine aantal vierkante kilometers die ons land telt. Vele van deze voertuig ongelukken kunnen voorkomen worden. Gelukkig staat ons Nederland wel in de top tien van de meest veilige landen om in te rijden. Hier gebeuren dan ook in verhouding met de rest van de wereld relatief weinig dodelijke verkeersongevallen. Per 100.000 Nederlanders raakt er 3.4 gewond bij een verkeersongeval, dat komt neer op 20.700 Nederlanders in totaal per jaar (gemeten in 2014). Van die 20.700 zijn er 570 omgekomen bij een verkeersongeval, dit is nog hoog en dit moet naar beneden. Naast de gewonden hebben we ook te maken met enorme schade in geldbedragen, deze worden gelukkig gedekt door de verzekering, maar als er minder schade is dan zal je ook minder betalen voor een verzekering. Er zullen een aantal oorzaken genoemd worden waardoor vaak en veel ongelukken worden veroorzaakt.

Op nummer 1 staat, ook al zijn er zo veel andere manieren, het bellen in de auto. Door het bellen in de auto zijn de bestuurders minder alert en zijn gefocust ook op het telefoneren. Nu deze tijd bestaan er mogelijkheden om wat veiliger te bellen in de auto, handsfree bijvoorbeeld. Het beste is nog altijd om niet te bellen in de auto, en het liefste natuurlijk de telefoon uitzetten zo kan je ook niet in de verleiding komen.

Op nummer 2 staat het veranderen van het muziekkanaal. De ogen zijn weg van de weg en je bent gefocust op het luisteren wat voor zender het is en wat voor muziek er wordt gedraaid. Voornamelijk tijdens het langzaam rijdend verkeer is een bestuurder sneller en langer afgeleid.

Op nummer 3 staat het eten tijdens het rijden. Net als bij de voorgaande twee ben je als bestuurder afgeleid van de weg, geadviseerd wordt om voor dat je op pad gaat wat te eten. Ook wanneer je juist trek hebt let je als bestuurder minder goed op de weg. Hetzelfde wat geld voor eten geld ook voor het drinken.

Op nummer 4 staat het te lang achteruit kijken tijdens het rijden, komt er achterliggend verkeer aan, heb je wat gezien onderweg en je kijkt achterom zoals bijvoorbeeld bij een ongeluk. Om dit te voorkomen kan je het beste regelmatig kort in de spiegel kijken, binnen of buiten spiegels wel te verstaan. Je hoeft niet continue je andere weggebruikers in de gaten te houden, maar weet wel wat er gebeurt en houd genoeg afstand.

De meeste voorkomende verkeersongevallen zullen dus ook niet verrassend zijn. Een achter aanrijding komt op nummer 1 met 51%, vooraanrijding 19%, kettingbotsing 15%, zijaanrijding 14% en het overige 1% is onbekend of anders.

Maar ook tijdens het inparkeren gebeuren er veel ongelukken. Mannen zijn hierin voornamelijk de boosdoeners. Ze zijn hoogmoedig van hun rij skills en parkeren daarom vluchtiger de auto in het parkeervak zonder dat zij eigenlijk echt kunnen zien of het wel goed gaat. Een oplossing hiervoor is bijvoorbeeld een achteruitrijcamera en de achteruitrijcamera draadloos.

Share.

About Author

Online marketeer met uiteenlopende interesses. Vind het leuk om bedrijven online verder te helpen. Daarnaast beheerder meerdere blogs.

Leave A Reply