Wat zijn eigenlijk piano akkoorden?

0

Steeds vaker maken pianisten gebruik van piano akkoorden tijdens het piano spelen. Maar waarom is dit eigenlijk zo en wat zijn nou precies piano akkoorden? Nou dat kom je hieronder te weten. Daarnaast zullen de methodes van piano spelen met elkaar worden vergeleken, zodat jij een betere beslissing kunt nemen.

Definitie van piano akkoorden

Wanneer men piano akkoorden wil leren spelen zal hij/zij deze eerst moeten leren. Er zijn namelijk 12 piano akkoorden (meest belangrijke) om de meeste liedjes te kunnen spelen. Met de linkerhand wordt het piano akkoord aangeslagen en met de rechterhand de melodie. Het is hierbij belangrijk om het midden van het klavier te weten vinden en vervolgens het midden van beide helften. Daarna zoek je bij een muziekstuk de juiste piano akkoorden, welke ieder uit 3 a 4 toetsencombinaties bestaat.

Welke methode van piano spelen?

Niet elke methode werkt op de manier van piano akkoorden. Sommige methodes werken namelijk ook met het notenschrift/bladmuziek om de vaardigheid noten lezen onder de knie te krijgen. Denk bij deze methodes aan een muziekschool of privé leraar. Deze methodes zijn vaak erg prijzig en meestal saai voor beginners. Je leert namelijk niet meteen leuke liedjes spelen, waardoor beginnende pianisten steeds weer gemotiveerd moeten blijven om het pianospel uiteindelijk te kunnen leren.

Online piano cursussen zijn wel op basis van de piano akkoorden. Zo’n cursus is meestal voor een klein bedrag te krijgen. Daarnaast heeft deze methode in vergelijking tot de andere meerdere voordelen. Naast de prijs leer je ook nog eens sneller piano spelen. Wanneer je hebt betaald ben je in principe meteen eigenaar van de cursus. Dit betekent dus levenslang toegang tot de online pianolessen. Ook kun je overal waar Wi-Fi is het pianospel oefenen, zodat je meer progressie kunt maken in een korte tijd.

Share.

About Author

Leave A Reply